Vad är Micro Content?


Micro Content eller Short Content kanske du har hört talas om, eller åtminstone sett utan att tänka på det. Det är i korta drag filmer som berättar något snabbt, helst runt 15 sekunderoch gärna i stående format eller så kallade porträttfilmer.

Tik Tok & Instagram (Reels) är två av de sociala medier som lyfter fram Micro Content mest.Varför fungerar det så bra som det gör? Antagligen för att människors ''attention span'' minskar mer och mer. För att du som skapare, företagare eller influencer ska kunna nå ut till dina följare måste du också anpassa dig till vad de vill se. Svaret är Micro/Short Content. På Omedia Produktion har vi också anpassat oss efter trenden med kortformatsvideo. Om du skulle gå in på vår Instagram https://www.instagram.com/omediaproduktion/ skulle du se att det mesta vi delar är korta, stående filmer som vi har skapat åt våra kunder. Vi har kunnat se att en liggande film som delas i det vanliga flödet på Instagram får så lite som en femtedel av visningarna som en film som delas i Reels-flödet får. Vi tycker såklart att det är tråkigt att man inte får samma kreativa frihet längre men vad ska man göra? Vart ska du börja? Att komma igång med Micro/Short Content kan kännas jobbigt. Speciellt när man ser alla danser till trendig musik osv. Men som tur är behöver du inte stå och dansa för att folk ska se dina inlägg. Här är några saker som vi har märkt funkar väldigt bra.

Personliga inlägg. De behöver inte vara superproffsiga och du kan enkelt göra de själv med telefonen. Säg gärna någonting i videon för att visa att det finns någon bakom företaget och att det styrs av människor, precis som den som tittar på videon.


Trender. Du behöver som sagt inte dansa men det finns andra trender som cirkulerar på Tik Tok och Intagram Reels. Försök att fundera på vem du vill nå ut till och vilka trender de kan vara intresserade av. Ett fantastiskt exempel på detta är när jag, på mitt personliga Instagram-konto, la ut en video på när min hund lekte med en annan hund. Jag använde ett trendigt ljud inom hundvärlden och videon har nu fått över 11.000 visningar och nästa 400 likes. Även om jag bara har 270 följare och mina vanliga inlägg når kanske 500 personer i snitt. Sälj inte - Ge! Detta kan låta motsägande men om du tänker själv hur det känns när säljare ringer eller du får upp reklam hela tiden. Det är inte alltid superkul. Så om du vill bygga upp ditt varumärke är det bättre att försöka hjälpa eller ge något typ av värde till dina följare utan att begära något tillbaka. Till exempel visa de hur man gör något, eller kanske ge bort en produkt i en tävling. Då börja folk helt plötsligt att följa dig för att de vill och inte för att du försöker tvinga dem.


Så hur tusan säljer man vi Micro/Short Content? Det gör du förhoppningsvis genom att tillämpa de här tipsen ovanför men om du vill verkligen vill pusha fram en produkt så kan du göra mer reklambaserat innehåll men försök ändå där det går att tillämpa något av tipsen. T.ex om du vill sälja ett nytt kläd-set så kanske du kan göra en Tik Tok eller en Instagram Reel som också är lite underhållande eller hjälpsam. Till inlägget kan du skriva att ni släpper en ny kollektion på fredag men videon i sig måste inte säga KÖP DET HÄR, HALLÅ!!!

Vill du ha hjälp? Tycker du att det låter alldeles för tidkrävande att tänka på och göra allt detta så hjälper vi dig gärna. Vi har erfarenhet av att hantera olika företags sociala kanaler och det är något vi tycker är riktigt roligt. Vi kan också bara hjälpa till att skapa materialet om du känner att du själv vill skriva texter och lägga upp stories men känner att du inte har tid till själva skapandet. Se vad vi kan göra för dig på knappen nedanför.15 visningar0 kommentarer