Hur det började.

Det hela började egentligen med ett företag. En stor industri som ville ha en genomgångsfilm av hur en viss process fungerar så att de kunde visa sina kunder världen över.

Jag hade, nästan av en slump, hamnat i detta mötet och nervös som jag var inför att presentera min idé sa jag med en vibrerande röst: Jag vill att även de som inte är intresserade av ämnet ska bli intresserade eftersom filmen i sig är intressant att se på.


Den stora dagen kom och efter tre dagars filmning och många dagars redigering visade jag upp en industrifilm som hade effekter, ljuddesign, intressanta övergångar och ljussättning som var annorlunda. Filmen blev inte bara en succé utan även början på Omedia Produktions resa.

Mer film för pengarna.

Något som kan verka negativt men som faktiskt är väldigt positivt är att de flesta produktioner gör jag ensam. Tack vare att jag har samlat på mig den mesta kunskapen som krävs för filmproduktion behövs inte ett stort team och med det blir såklart också produktionskostnaden lägre.
Vid större projekt, anlitar jag specialkompetens, modeller eller extrahjälp om det behövs. 

I många fall kan jag även skapa flera format och ''redigeringar'' av samma material.
T.ex en liggande film till er hemsida och en stående nerklippt version till annonser på sociala medier - mer film för pengarna helt enkelt.

Att väcka en känsla.

Det spelar ingen roll hur påkostad en film är, hur många explosioner det finns, eller hur många ingredienser du än stoppar in. Om en film saknar rätt delar och/eller inte väcker rätt känslor hos tittaren så kommer filmen aldrig att påverka. Den kommer inte att sälja din produkt, den kommer inte att berätta din historia på rätt sätt och den kommer framför allt inte att gynna er som en film borde.

Häng med bakom kulisserna - Så jobbar vi.

I de här ''Behind the scenes''-filmerna videon kan du få se oss i vår fulla glans. Nämligen under en produktion. Följ med bakom kulisserna och se hur vi gör inte en, utan två skräckreklamer.
Kolla gärna i fullskärm.