top of page

Vad kostar en reklamfilm?

Uppdaterat: 4 dec. 2023


Felix Olofsson - VD & Huvudkreatör

Detta är en av de svåraste frågorna att svara på, men det korta svaret är 20 000 till 50 000 SEK. Åtminstone hamnar våra projekt vanligtvis där, även om det ibland kan vara dyrare än så.

Kanske är det inte mycket att gå efter, men du kan tänka så här. Ett större problem kräver en större budget. Det innebär att om du vill skapa en stor kampanj som tar flera dagar eller veckor av planering och skapande behöver du naturligtvis spendera mer än om du bara vill skapa något kort innehåll för sociala medier.


Många tror att du betalar för varje minut av video, men så är helt enkelt inte fallet. En trettio sekunders Instagram-annons kan vara mycket mer avancerad och tidskrävande än en fem minuters intervju.

Det bästa du kan göra, för dig själv och skaparen, är att tänka på hur mycket pengar du är bekväm med att spendera för att lösa ditt affärsproblem. Låt sedan skaparen göra dig ett erbjudande och ge en idé om vad han/hon kan göra med den budgeten.

Ett annat bra sätt är att visa skaparen en video liknande den du skulle vilja ha. Det gör det möjligt för skaparen att beräkna timmar och arbete som krävs för att skapa ett sådant projekt.


Sist men inte minst, du får vad du betalar för. Erfarenhet spelar en stor roll i prissättningen och många skapare tar olika avgifter. Ibland, som nämnts tidigare, måste du fråga dig själv: Hur viktigt är det att detta problem försvinner? Har jag råd med ett misstag och att börja om?Om du har tid att spela in igen, göra justeringar här och där, kanske behöver du inte anställa de dyraste skaparna. Men om ditt problem måste lösas snabbt och smidigt är det kanske bättre att lägga ut lite mer på den erfarne. Om du gillar skaparens arbete, har du en fast budget, varför göra det svårare för dig själv?


Om du är intresserad av våra prisexempel, klicka på knappen nedan.81 visningar

Hozzászólások


bottom of page