top of page

Vad kostar filmproduktion?

Att prissätta kreativt arbete är inte alltid det lättaste och inget projekt är det andra likt. I filmerna nedanför kan du få en uppfattning av vad olika typer av projekt kan kosta. För att få ett exakt pris kommer vi behöva sätta oss ner ihop och kika på vad som behövs för din film. Gemensamt för alla projekt är dock att ju mer jobb som krävs, desto högre budget behövs.

LITE PLANERING

14 000 - 19 000 SEK

Dessa typer av filmer kräver inte jättemycket planering innan vi kan köra igång. De är ofta mindre avancerade rent tekniskt, men vid rätt tillfälle och målgrupp fungerar de lika bra som större projekt. 

LITE TYNGRE

20 000 - 30 000 SEK

Här börjar vi kika mer på varför vi gör videon, vi anpassar den för rätt plats och målgrupp och går helt enkelt djupare. Detta kommer också alltid med mer arbete och filmerna är ofta mer avancerade. 

NÄSTAN BÄST

Fr. 45 000 SEK

Här börjar det bli svårt att sätta ett pris direkt. Ofta behöver man planera ett tag för att veta vad som krävs och på så sätt kunna ta fram en budget. Här implementeras allt från de tidigare stegen och vi lägger mer tid på planering. 
Behöver vi köpa rekvisita, hyra in skådespelare eller hyra en plats att filma på? Detta är den typen av projekt vi jobbar mest med.

BÄSTA AV DET BÄSTA

100 000 + SEK

Denna typen av produktion tar helt enkelt mycket längre tid att skapa och har ofta en större inverkan på företaget.

Här jobbar jag ofta nära med företagets egna marknadsavdelning för att ta fram koncept, även om det inte alltid är fallet.

Dessa projekt tar ofta veckor att planera och månader att slutföra.

bottom of page