DJI_0985.jpg

Priser

Det är väldigt svårt att svara på frågan: ''Vad kostar en film?''

En film kan variera jättemycket från projekt till projekt. Man kan lätt tro att längden på filmen avgör priset men så är det inte. Ibland kan en 30-sekundersfilm kräva mycket mer jobb än en 5-minuters.
Nedan har vi listat några exempel för att ni ska kunna se på ett ungefär vad ni betalar för. Det kan vara bra att ha en budget i åtanke när ni vill göra en film, då det blir lättare för oss att veta var vi ska lägga ribban.

Hur ser en typisk produktion ut?

Det kan vara svårt att föreställa sig hur mycket jobb en filmproduktion kräver. Därför listar vi här hur de flesta (inte alla) av våra filmproduktioner går till. Som ni kan se så ligger det minsta jobbet faktiskt vid själva filmningen och det mesta jobbet äger rum innan och efter materialet har skapats.

FÖRE

UNDER

EFTER

Första möte.
Skapa en idé.
Återkoppla med er.

Välja utrustning.
Skådespelare/statister.
Manus.
Story boarding/Shotlist.
Voice-Over.
Hitta musik.

Resa.
Gå igenom scenen.
Rigga upp utrustning.

Filma.
Rigga ner.

Sortera material.
Göra Back-Up.
Börja bygga en tidslinje.
Klippa filmen.
Färgkorrigera.
Ljudeffekter.
Musik.
Exporter i olika format.
Leverans nr.1
Korrigering/feedback.
Göra ändringar.
Leverans nr.2

 

Kategori 1

Ca. 10.000 kr

I denna kategorin ligger filmer som inte kräver speciellt mycket planering, förberedelser eller inköp. För dig som vill ha en enkel och snygg film helt enkelt.

Kategori 2

12.000 - 17.000 kr

I denna kategorin ligger filmer som kanske fortfarande inte kräver mycket planering. Däremot kan det ta mer tid vid redigeringen, eller att projektet kräver statister/skådespelare och annat som bidrar till en högre produktionskostnad. 

Kategori 3

20.000 - 25.000 kr

I kategori nr. 3 börjar vi närma oss de tyngre jobben.

De som kräver planering, inköp och statister eller som kanske behöver grafik och animering.

Kategori 4

fr.  30.000 - 

Här är det svårt att ge ett cirkapris då vi börjar röra oss mot mer avancerade produktioner. Dessa filmer behöver ofta mycket planering, inköp, hyreskostnader, lokaler, make-up, licenser och andra tråkiga facktermer.  Här finns ingen gräns eftersom att vi är uppe i väldigt skräddarsydda projekt! 

Svårt att välja?

Då kan det hjälpa att fundera på vad en film kommer att ge er för värde?
Vad vill ni själva sätta för budget för att skapa något som driver in nya kunder? Hur många produkter behöver ni sälja innan den här filmen har betalat sig? 

Ni är såklart varmt välkomna att kontakta oss så hjälper vi till med att komma fram till vad som passar er och er verksamhet. Lycka till!