SÅ VAD KOSTAR DET?

Det är väldigt svårt att svara på frågan: ''Vad kostar en film?''

En film kan variera jättemycket från projekt till projekt. Man kan lätt tro att längden på filmen avgör priset men så är det inte. Ibland kan en 30-sekundersfilm kräva mycket mer jobb än en 5-minuters.


Nedan har vi listat några exempel för att ni ska kunna se på ett ungefär vad ni betalar för. Det kan vara bra att ha en budget i åtanke när ni vill göra en film, då det blir lättare för oss att veta var vi ska lägga ribban.

Kategori 1

Ca. 10.000 kr

I denna kategorin ligger filmer som inte kräver speciellt mycket planering, förberedelser eller inköp. För dig som vill ha en enkel och snygg film helt enkelt.

Kategori 2

Ca. 12.000 - 17.000 kr

I denna kategorin ligger filmer som kanske fortfarande inte kräver mycket planering. Däremot kan det ta mer tid vid redigeringen, eller att projektet kräver statister/skådespelare och annat som bidrar till en högre produktionskostnad. 

Kategori 3

Ca. 20.000 - 25.000

I kategori nr. 3 börjar vi närma oss de tyngre jobben. De som kräver planering, inköp och statister m.m. Perfekt när du vill visa upp en produkt eller känns på ett extra snyggt sätt.

Kategori 4

fr. 50.000 

I denna måste vi ta ett möte på telefon eller fysiskt och gå igenom vad som ska göras. Denna typen av film kräver mycket planering, en längre process och ofta flera veckor eller månader av skapande.

Svårt att välja?

Då kan det hjälpa att fundera på vad en film kommer att ge er för värde? Vad vill ni själva sätta för budget för att skapa något som driver in nya kunder? Hur många produkter behöver ni sälja innan den här filmen har betalat sig? Ni är såklart varmt välkomna att kontakta oss så hjälper vi till med att komma fram till vad som passar er och er verksamhet. Lycka till!